Ragbisté Říčan obhájili loňské prvenství

29. května 2022 (22:56)

DomácíZpravodajství

V náhledu: Útočník Tatry  Adam Koblic skládá Tristana Horaka s míčem. Foto Petr Skála.

ŘÍČANY, PRAHA, VYŠKOV 28. května 2022 (foto autor) – Devět víkendů stačilo k tomu, aby bylo rozhodnuto o mistrovském titulu v české extralize ragby. Do finále se probojovaly týmy Tatry Smíchov a Říčan, a protože základní část vyhráli Středočeši, hrálo se nejdůležitější utkání roku na hřišti Josefa Kohouta v Říčanech.

Finálový duel začal pro domácí ragbisty dobře, do poločasu za ně čtyřikrát skóroval Tristan Horak z trestných kopů, a Říčanští za stavu 12:5 přidali ještě jednu pětku s následným úspěšným kopem na branku.

Skóre se pak dlouho neměnilo, ale nakonec patřil závěr utkání středočeským ragbistům, kteří v krátkém sledu za sebou položili čtyři pětky. Tatře se podařilo skórovat až na samotném konci, kdy poslední pětku utkání a zároveň celého letošního ročníku extraligy položil v brankovišti Říčan dvacetiletý útočník Tatry působící ve Skotsku Adam Koblic. Výsledek 45:8 byl překvapením i pro samotné vítěze.

"Nečekal jsem, že vyhrajeme s Tatrou tak jednoznačně, ale na druhou stranu mám radost, že to tak dopadlo a hlavně už je ta soutěž za námi. Obhájit  mistrovský titul se nám podařilo  a jsem rád, že jsem u toho loňského a letošního titulu byl jako kapitán týmu. Jinak jako obyčejný hráč jsem slavil se spoluhráči mistrovský titul dříve ještě dvakrát. Nu a na co se nyní těším? Na dovolenou u moře," přiznal kapitán ragbyového  mistrovského týmu Říčan Šedivý.

"Pozorně jsme bránili a to rozhodlo o výsledku," vyjádřil se pro svazový web trenér Říčan  Miroslav Němeček.

"Očekával jsem jiný průběh finále. Drželi jsme s Říčany krok jen první poločas. Klíčovým hráčem soupeře, který významně přispěl k jeho vítězství, byl v české soutěži výjimečný hráč Tristan Horak na útokové spojce, Říčanům zajistil 20 bodů," poznamenal k utkání kouč Tatry Jan Oswald.

Finále extraligy

RC Mountfield Říčany – RC Tatra Smíchov 45:8

Poločas 19:3 * Pětky 5:1 * KP 4:0 * TK 4:0 * DG 0:0 * ŽK 1:1 Kohout – Berounský * Rozhodčí Čekal – Heřman, Burnard * Diváků 1000

Body Říčan: Horak 20 (4KP,4TK), Trefný, Adámek, Linhart, Formánek a Crafford po 5

Body Tatry: Koblic 5 a Šampalík 3

O Autorovi

Petr Skála

Novinář a ragbyový publicista, editor webových stránek České ragby. Publikuje na portálu Sportovnílisty.cz. Autor 4 ročenek České rugbyové unie a 4 ročenek RC Praga Praha.

Další články autora