Kontrolní test mládeže Čechy – Morava

24. února 2022 (23:40)

DomácíZpravodajství

V náhledu: V týmu Morava U23 startovali naši hráči (zleva) Dan Ogurčák, Honza Hlaváč, Filip Plinta a Dan Miarka. Kromě nich ještě Roman Barabáš a Michal Třaslín

Praha 20. 2. 2022 – Uplynulou neděli se v Praze uskutečnil sraz hráček a hráčů kategorií U14 až U23 z Čech a Moravy, aby si v praxi prověřili, co se na předešlých šesti regionálních srazech naučili. Výkonnost jednotlivých hráčů bedlivě sledovali nejen reprezentační trenéři jednotlivých kategorii, ale také trenéři jednotlivých klubů a samozřejmě přítomní rozhodčí.

Ve všech tréninkových zápasech měli navrch hráči z Čech. Působili kompaktnějším a sehranějším dojmem, nicméně hráči jim Moravy byli vyrovnaným soupeřem. Na Moravácích byla vidět nesehranost a z toho plynoucí nepřesnosti a chyby v obraně. Přesto bylo vidět spousty pěkných akcí na obou stranách, které vedly k značnému územnímu zisku nebo končily položením míče do brankoviště.

Náš klub byl zastoupen v moravských týmech hned 11 hráči: V kategorii U14 to byla Ivana Plintová, v U16 Tonda Tržický, v U18 Filip Sláma, Hynek Hřebíček a Rosťa Moudrý a v kategorii U23 nastoupili Dan Miarka, Honza Hlaváč, Dan Ogurčák, Filip Plinta, Roman Barabáš a Michal Třaslín. Naši hráči se určitě neztratili a podali dobré výkony. Michal Třaslín dokonce v zápase položil pětku. Sami hráči se přesvědčili, že systematickou práci v naší klubové akademii, vlastí pílí a odhodláním se můžou rovnat s těmi nejlepšími hráči ve své věkové kategorii. Trenéři zase získali srovnání kvality hráčů napříč republikou a samozřejmě i jednotlivé herní nedostatky svých svěřenců.

Mně osobně nedělní sraz utvrdil v tom, že klubová akademie je potřebná. Pro rozvoj talentované mládeže v klubu nezbytná. Také tím získáváme více času na kvalitnější přípravu a odbourávání individuálních nedostatků u jednotlivých hráčů, na které v běžném tréninku není tolik prostoru. Dále potřebujeme postupně zapojovat do akademie talentované hráče už z kategorie U12 a připravovat je na „velké“ ragby. Nepochybuji, že nedělní sraz byl pro všechny zúčastněné velkým přínosem.

O Autorovi

Patrik Kovács

Sportovní ředitel klubu, trenér mužů, reportáže z utkání

Další články autora