Nabudily český tým přenosy z MS?

23. září 2019 (01:20)

DomácíZpravodajství

PRAHA 21.9.2019 - Naši ragbisté, kteří na jaře sestoupili z druhé divize mistrovství Evropy známé jako Trophy do soutěže nesoucí označení Konference 1 sever, deklasovali v úvodním utkání na hřišti Tatry Smíchov Maďary. Do utkání vlítli s plným odhodláním  dokázat, že české ragby spadlo do nižšího soutěžního poschodí jen shodou nešťastných náhod v předchozím ročníku.

Foto v náhledu Petr Skála

Česko – Maďarsko 64:0 (31:0)

Pětky 10:0 * KP 7:0 * TK 0:0 * DG 0:0 * rozhodčí Killian OʾBrien (GER) – Jaroslav Bednařík (CZE), Tompai Zoltan (HUN) * 600 diváků

Body: Kučera 20 (4P), Pantůček 15 (1P,5KP), Berounský 10, Cimprich 9 (1P,2KP), Hutník a Šimák po 5

Foto převzato z webu ČSRU

Dlouho nevídaných deset pětek zaznamenali naši reprezentanti a rozdělili si je po pěti do každého poločasu. První pětku Maďarům položil již 35 sekund po zahájení Martin Cimprich z přihrávky Jana Kučery, který zachytil „průhlednou“ přihrávku Maďarů a skóre na straně našeho týmu narůstalo, aby se v poločase zastavilo na čísle 31.

Také ve druhé části hry se Maďaři jen bránili a útočili jen vzácně. Naši sice polevili v útocích, ale i tak i ve druhé půli dali stejný počet pět pětek jako v prvním poločase. O navýšení skóre se postarali i kopáči, Jiří Pantůček jich proměnil pět a to u dvou dalších trefil tyč a po jeho vystřídání proměnil ještě dva kopy po pětce Martin Cimprich. Nejúspěšnějším hráčem našeho týmu byl Jan Kučera, který položil čtyři pětky.

Základem vysokého vítězství byla velmi dobrá hra roje, které Maďaři zjevně nebyli schopni odolávat, k tomu se přidala agresivní a rychlá hra útočníků a hosté byli nuceni mnohdy jen přihlížet.

Řekli po utkání

„K té naší bojovnosti, s kterou jsme do zápasu vlítli, nás navnadily zápasy z MS, které jsme dosud viděli. V Japonsku,  kde se MS hraje, je k vidění ragby, které je pro nás zatím hodně vzdálené. Obdivoval jsem například skvělou hru v obraně hráčů Fidži a i přes tyto dovednosti tito borci prohráli s Austrálií," poznamenal pro ragbyový magazín České ragby Jan Kučera.

"Měli jsme před utkání s Maďarskem s hráči jen čtyři tréninky, při kterých jsme si řekli, že musíme hrát útočnou hru. Soupeře jsme znali ze zápasu, který se hrál před dvěma lety v rámci kvalifikace o postup na MS a tehdy hráli Maďaři hodně agresivně a třebaže jsme vyhráli, nebylo to vůbec snadné vítězství. Proto pro mne je tak vysoké vítězství s deseti položenými pětkami, velkým překvapením," konstatoval po utkání trenér Pavel Pala.

O Autorovi

Petr Skála

Novinář a ragbyový publicista, editor webových stránek České ragby. Publikuje na portálu Sportovnílisty.cz. Autor 4 ročenek České rugbyové unie a 4 ročenek RC Praga Praha.

Další články autora