40 pětek ve 4 utkáních

31. března 2019 (11:57)

DomácíZpravodajství

První liga ragby začala s úrodou 40 pětek položených ve čtyřech utkáních

Praha, Říčany, Vyškov 30.3.2019 - Po dvou zápasech české ragbyové reprezentace přišla letos konečně na řadu i domácí soutěž. Do nové sezóny vyběhli ragbisté ke čtyřem utkáním soutěže, která změnila název. Z extraligy se stala první liga a ta má za sebou první kolo základní části. Po delší době nejvyšší soutěž hraje sudý počet účastníků. Osmým týmem se stal nováček Zlín.

Ve čtyřech utkáních bylo položeno celkem 40 pětek, nejvíce 13 v duelu Tatra - Zlín 70:12. Tatra, Sparta, Vyškov a Praga si za čtyři a více položených pětek vybojovalo do tabulky jeden, Slavia hned dva bonusové bod navíc.

Největší překvapení se zrodilo v Říčanech. Středočeši ještě dlouho v prvním poločase vedli 13:10, ale pak se Praga dostala do vedení, které si po hrubých chybách Říčanských dalšími pětkami upevnila. "Očekávali jsme vyrovnaný zápas, ale Praga hrála s pozornější obranou než Říčany a trestala každou chybu říčanských borců," poznamenal k zápasu uznávaný ragbyový komentátor Jiří Štuksa.

Výsledky a tabulky

O Autorovi

Petr Skála

Novinář a ragbyový publicista, editor webových stránek České ragby. Publikuje na portálu Sportovnílisty.cz. Autor 4 ročenek České rugbyové unie a 4 ročenek RC Praga Praha.

Další články autora