Hřiště je po slavnostech v provozuschopném stavu

10. září 2021 (11:25)

Nezařazené

Havířov 36. týden 2021 - Obavy o osud hřiště před Havířovskými slavnostmi v prvních dnech minulého týdne, kdy vytrvale pršelo, se naštěstí nenaplnily, hřiště je po slavnostech v provozuschopném stavu. Tedy ne že by trávník nebyl na značně velké ploše hřiště zdevastován a po Bobcatu ničiteli rozryt jak po divokých prasatech, ale nehrozí jak v roce 2019, že bychom se museli na 6 měsíců – zimní měsíce v to nepočítaje – odstěhovat se všemi zápasy a turnaji do Ostravy.

Příští týden má specializovaná firma napravit největší škody a udělat základní úkony pro revitalizaci trávníku – vertikutaci s odstraněním travní plsti, možná i aerifikaci, dohnojení či pískování – uvidíme. V každém případě bychom už podzimní část sezóny měli na našem hřišti dotrénovat a dohrát.

V každém případě každoroční trable s hřištěm nastolují otázku, není jiné řešení, nemohou se slavnosti, jak už o tom uvažovalo předchozí vedení města přestěhovat někam jinam? Mohou, návrh je připraven, otázka je, zda ho vedení města přijme. Byl by to prostor, na kterém by se mohly utábořit cirkusy a lunaparky aniž by zabíraly parkoviště a hřiště, které má tu smůlu, že je v centru města a tedy lehce dostupné.

Dobře, nechť magistrát provozuje svou politiku her pro obyvatelstvo, i římští císařové měli svou politiku chleba a her, ale k těm hrám postavili Koloseum a Circus maximus, byť ten jen zrekonstruovali.

Bobcat ničitel

O Autorovi

Redakce

Další články autora