Belgické týmy frankofonní oblasti obdrží finanční podporu

25. března 2021 (22:34)

NezařazenéZpravodajství

V květnu loňského roku jsme přinesli článek o finanční pomoci PZR (Polského svazu rugby) polským klubům. Nyní také v Belgii masivně podpoří ragbyové kluby ve Valonské části země. Valonská vláda nedávno potvrdila podporu klubů ve výši 40 eur na držitele licence, která bude poskytnuta prostřednictvím obcí a AISF (L'Association Interfédérale du Sport Francophone - sdružení francouzsky mluvících belgických sportovních federací, která sdružuje asi 70 subjektů, pozn.red.).

Belgická frankofonní liga ragby v pondělí zveřejnila opatření, která podniká na podporu svých klubů. Konkrétně jde o prominutí (vracení) 25 procent částky za klubové příspěvky sezóny 2019–2020 a 25 procentní snížení příspěvků a licencí pro sezónu 2020–2021 a také snížení povinného pojistného u Ethias Assurance Belgique o 25 procent za rok 2020, celková částka 29 343 EUR byla rozdělena mezi kluby na základě počtu členů.

Kromě toho ADEPS (Administration de l'Éducation physique, du Sport et de la Vie en Plein Air - ADEPS je správní služba belgického ministerstva, pověřená propagací sportu a tělesné výchovy mezi obyvatelstvem francouzsky mluvící komunity). poskytne LBFR podporu v celkové výši 83 885 eur s povinností převést 90 procent částky na kluby.

O Autorovi

Redakce

Další články autora