Pel-mel

9. srpna 2020 (18:45)

NezařazenéZpravodajství

 

Turnaj Six Nations bude dokončen říjnu

Vedení společnosti Six Nations Rugby Ltd. oznámilo ve středu 5. srpna v návaznosti na rozhodnutí Světové rady pro ragby z 30. července podrobnosti o pokračování letošního turnaje Šesti zemí. Turnaj bud pokračovat dohrávkou utkání 4. kola Irsko v. Itálie a dokončen bude úplným 5. kolem v sobotu 31. října.

Celý pořad SNC mužů:

4. kolo 24. 10. 2020

Irsko V Itálie – čas bude určen později – Aviva Stadium

5. kolo 31. 10.2020

Wales v. Skotsko – 15:15 CET – místo konání bude určeno později (na Principality je nemocnice)

Itálie v Anglie – 17:45 CET – Stadio Olimpico

Francie v. Irsko – 21:00 CET – Stade de France

SNC žen

bude uzavřen letos na podzim o následujících víkendech:

4. kolo 24. 10. 2020   5. kolo 31. 10. 2020   3. kolo 5. 12.2020
Skotsko v. Francie   Wales v. Skotsko   Itálie v. Skotsko
Irsko v. Itálie   Itálie v. Anglie    
    Francie v. Irsko    

Místo a čas utkání žen bude zveřejněn později.

Vedení Six Nations rozhodlo, že zbývající 3 zápasy turnaje mužů U20 se vzhledem k omezeným možnostem sportovního kalendáře nebudou hrát a pro sezónu 2020 nebude určen vítěz.

Augustín Pichot: „Nový Zéland je sobecký a dělá rozhodnutí, které nás všechny postihuje“

Bývalý viceprezident World Rugby poskytl rozhovor pro argentinský kanál YouTube Eden Park, kde hovořil o nejisté budoucnosti Jaguarů a byl velmi kritický vůči novozélandské unii kvůli rozhodnutí o odtržení NZ od soutěže Super Rugby bez ohledu na ostatní týmy. "Nový Zéland sobecky učinil rozhodnutí, které se týká nás všech, ale byli jsme ponecháni, abychom si s tím poradili sami,“ řekl Pichot.

Dále se v rozhovoru pro Eden Park zmínil, jaké jsou jeho pocity o globálních důsledcích pandemie: "Ten virus rozbil celý systém světového ragby. Jsem si jistý, že Pohár šesti zemí bude přeměněn na Pohár osmi zemí. Ztratil jsem prezidentské volby, Fidžané hlasovali proti mně a odměnou jim zřejmě bude místo v Poháru. A také doufám, že World Rugby vysvětlí Gruzii a Rumunsku, v jaké soutěži budou hrát. V této situaci se ukáže, jak World Rugby plní své sliby, pokud jde o globální rozvoj ragby,“ spekuluje bývalá skvělá mlýnovka Argentiny

Plány TV EIR na návrat ragby na obrazovky a virtuální fanoušci

V tomto týdnu irské úřady potvrdily, že limit pro účast na sportovních akcích zůstane na dvoustovce diváků, poslední naděje, že fanoušci se na Aviva Stadiu tento měsíc dočkají návratu irského ragby, padla.

Nedostanou se tam fanoušci, ale bude tam TV EIR Sport , která bude vysílat souboj Leinster v Munster 22. srpna a Ulster v Connacht 23. srpna a zatím všechny následující zápasy Guinness Pro14. Nebudou živí fanoušci, s tím se už kluby nějak smířily, ale TV EIR nechce zklamat ty televizní a po vzoru německé Bundesligy, australské NRL či britské Premier League bude mít ve vysílání virtuální diváky, tedy ne přímo diváky, ale jejich hlasy.

Vedoucí výroby TV EIR vysvětluje, že pečlivě vybraný „hluk“ z předchozích televizních vysílání ze stadionu Aviva Stadium bude kvůli místu perfektní zvukovou kulisou, samozřejmě mnohem působivější než z většiny ostatních ragbyových stadionů. Tyto „davové zvuky“ z Avivy byly nyní smíchány se zvuky z počítačové hry Rugby 20, vedení soutěže Pro14 se totiž obrátilo na producenty hry, aby půjčili své "neuvěřitelně detailní" zvukové předlohy pro vysílání.

O Autorovi

Redakce

Další články autora