Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Na mistrovství světa pojede Rusko
St, 16.Květen 2018 v 14:30
Autor: (gak)

Na mistrovství světa pojede Rusko

 
Zdroj: World Rugby, webové stránky unií Rumunska, Belgie, Španělska, media
 
 
 
Nepovedené bruselské utkání kvalifikace o mistrovství světa mezi Belgií a Španělskem, které jak známo skončilo španělským honem na rumunského rozhodčího, se nebude opakovat, jak požadovali Španělé se zdůvodněním, že rozhodčí Iordachesku utkání ovlivnil ve prospěch postupu Rumunska na RWC 2019. Rozhodla tak arbitrážní komise World Rugby, která se tímto zápasem odmítla zabývat. Naopak na svém jednání 10. května v hotelu Royal Garden v Kensingtonu rozhodla, že jak Rumunsko, tak Španělsko a Belgie budou potrestány za neoprávněný start hráčů v kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství světa.
 
V případě Rumunska jde o Tonžana Sione Faka'osilea, který hrál za tonžský národní tým Sevens. Rumuni se hájí, že jsou v tom nevinně, neboť je prezident tonžské unie Fe'ao Vunipola o této skutečnosti neinformoval. Nicméně arbitrážní komise obhajobu Rumunů neuznala a potrestala je srážkou 5 bodů za každý zápas, ve kterém Sione Faka'osilea neoprávněně nastoupil a pokutou 25 tisíc liber. Rumuni tak ztrácejí 30 bodů, na MS je nahradí Rusko a navíc dostali pokutu neuvěřitelných 100 tisíc GBP, a to hlavně proto, že mají zástupce v Radě World Rugby.
 
 
Za Belgii nastoupil jeden nebo více hráčů, jejichž rodiče či prarodiče se nenarodili v Belgii, v sedmi zápasech a tak byla potrestána ztrátou 30 bodů a pokutou 125 tisíc liber.
 
Španělé jsou potrestání srážkou 40 bodů a pokutou 50 tisíc liber za neoprávněný start 2 hráčů (Mathieu Belie a Bastien Fuster), kteří už hráli za národní tým Francie do 20 let.
 
Finanční postihy unií by byly zcela jistě likvidační, proto arbitrážní komise rozhodla, že dostatečným trestem je ztráta bodů a vyřazení z kvalifikace na RWC a finanční postihy udělila podmíněně na 5 let.
 
Po úpravě tabulky evropské kvalifikace se na RWC 2019 kvalifikuje Rusko jako Evropa 1 do skupiny A, kde nahradí Rumunsko a Německo nahradí Španělsko v evropské play-off proti Portugalsku.
 
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány