Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Výhra Česka po skvělé hře
Ne, 10.Duben 2016 v 22:03
Autor: Karel Gaman
Výhra Česka po skvělé hře
 
Havířov 9.4.2016 - Žádnou jinou možnost neměl český národní tým v posledním utkání Evropského poháru národů – mistrovství Evropy divize 2A než výhru s bonusovým bodem, a podle toho vypadal i úvod zápasu, naši do toho vletěli a už ve 2. minutě položil Martin Havlíček. V dalším průběhu zápasu se sice ukázalo, že to nebude tak snadné, jak to v úvodních minutách vypadalo, Chorvati kladli tuhý odpor a donutili náš tým vydat ze sebe to nejlepší, co v něm momentálně je. 

Chorvati určitě přispěli k dobré úrovni střetnutí kvalitou, která sice nedosahovala kvalit našeho týmu, ale donutila ho k velkému vypětí. To také zapříčinilo, že naši ztratili na dobrých deset dvanáct minut dominanci a hra se nejen vyrovnala, ale přenesla na naši polovinu a pokračovala dlouhou fází vyrovnané hry. Obrany obou týmů se snažily co nejvíce zmenšit operační prostor protivníka, déšť a kluzký míč sice nebyl až tak velkou překážkou, ale přesto k chybám docházelo. A tu se ukázala dominance našeho roje v plném lesku, při mlýnech to mnohdy vypadalo, jako by Chorvaty tlačil buldozer, jejich formace se pod tlakem našeho roje hroutila a pokud naši nezískali míč přímo, dostali ho k trestnému kopu za zhroucení mlýna. A právě jedna z takových situací se stala předehrou k druhé pětce našeho týmu, kdy před svou brankovou čárou Chorvati způsobili zhroucení maulu a španělský rozhodčí Jorge Molpeceres bez váhání přiznal našemu týmu trestnou pětku.
Foto: Ivo Dudek

Rojníci, byli strůjci našeho vítězství, získávali míče z mlýnů a sebrali soupeři i některá autová vhazování, položili všechny pětky a připsali si i trestnou. Zvláště v prvním poločase byli rojníci výborní, jejich tah dopředu hosté zastavovali jen s velkými obtížemi. Hodně byl vidět Lukáš Rapant a třetí řada, která operovala na velkém prostoru. Roj také zahrál výborně v obraně.

To zadní řady byly velmi vyrovnané, ba lze říci, že Chorvaté byli malinko lepší, přinejmenším o tu jednu pětku, kterou v poslední minutě položilo střídající křídlo Bunić. Ale už v průběhu zápasu chorvatská útočná formace odhalovala nedostatky v obranné hře našeho útoku, a to nedostatečné krytí pole. Útočníci sice agresivně bránili a vytvářeli na soupeře tlak, ale Chorvaté dokázali rychlými přihrávkami hru přesunovat do křídel, kde naše útočníky přečíslovali. Dvakrát musela za naším útokem zasahovat mlýnovka Zbyněk Schütz, Schütz zcela jistě zabránil dvěma pětkám. Minimálně ještě dvakrát nás Chorvaté při útočné akci dostali do úzkých po svých překopech za obranu, jednou jsme dokonce museli zanést a přiklepnout míč v našem brankovišti. I ta pětková akce Chorvatů měla původ ve špatném postavení našeho útoku, který byl příliš stažen na pravou polovinu hřiště, takže vytvořil pro rychlou akci soupeře ideální operační prostor.

Že na tom nejsme, pokud jde o útočníky zrovna nejlépe, dokládá i fakt, že prakticky nemáme žádného v nějakém významném zahraničním klubu. Už na podzim v utkání s Izraelem měli útočníci problémy a na jejich vrub šla „jen“ remíza, ani nyní v Izraeli útočníci nebodovali, všechny body šly za rojníky a dnes se proti Chorvatům rovněž neprosadili. Co stačilo na Izrael nebo Chorvaty, rozhodně nebude stačit na soupeře, který bude mít stejně kvalitní roj a kde bude rozhodovat hra zadních řad.

Ovšem celkově náš tým hrál krásné a rychlé ragby bez zbytečných kopů s výborným tahem dopředu a snahou udržet míč stále ve hře, proto se také hra velmi líbila divákům, kteří obsypali hřiště a často našim hráčům aplaudovali. Českým reprezentantům také patří dík za to, že pro národní barvy udrželi Havířov jako nedobytnou pevnost, navázali na své předchůdce a československá a nyní česká reprezentace vyhrála v Havířově už páté utkání.
Foto: Ivo Dudek

„Naši hráči se předvedli velmi dobře,“ řekl po utkání trenér Tomasz Putra novinářům, „neměli lehké podmínky, protože pršelo a terén byl kluzký, míč samozřejmě také, ale vyrovnali se s tím skvěle. Prokázali značné zaujetí pro hru, realizovali taktické úkoly, které jsme si před zápasem stanovili. Jsem rád, že má naše hra stoupající tendenci.“ Putra také ocenil podporu diváků: „Divácká kulisa byla výtečná, divákům náleží velký dík, stejně tak organizátorům zápasu.“
 


ČESKÁ REPUBLIKA – CHORVATSKO 26:5
Poločas 14:0 * pětky 4:1 * rozhodčí Chorge Molpeceres (ESP) – Matěj Rázga (CZE), Mario Dragičević (CRO) * ŽK/Y Marek Loutocký (nebezpečná hra) * 1.410 diváků
 
Česko:          Havlíček 5, TP/PT 5, Havel 5, Rapant 5, Čížek 6 (3KP)
Chorvatsko: Bunić 5

Česko
1 Emilio Caldaroni (17 Lukáš Macháček – 73´), 2 Lukáš Rapant, 3 Martin Havlíček, 4 Martin Wognitsch (18 Jiří Frank – 70´), 5 Robert Voves, 6 Vojtěch Hruška (19 Patrik Leroch – 65´), 7 Vojtěch Havel, 8 Marek Loutocký (16 Ondřej Kovář – 73´), 9 Zbyněk Schütz (22 Vachtang Pailodze – 46´), 10 Václav Jursík (23 Martin Kovář – 65´), 11 Jan Rohlík, 12 Aleš Stejskal (20 Jan Kolář – 40´), 13 Jiří Pantůček, 14 Milan Jirman, 15 Petr Čížek (21 Pavel Vokrouhlík – 70 ´)
Trenér:    Tomasz Putra
Asistent: Daniel Beneš
Manager: Pavel Myšák

Chorvatsko
1 Ivan Miljak (17 Ilija Biškić - 58´), 2 Denis Brečić (19 Ante Majić - 59´), 3 Luka Perlain (18 Krešo Corić - 77´), 4 Marko Buljac (16 Vinko Udovicic - 46´), 5 Dario Jurčević, 6 Toni Grle (20 Jure Popovic - 73´), 7 Tvrtko Dumancic (21 Zejlko Galić), 8 Dylan Rowe, 9 Sasha Sekovanec, 10 Jay Ayoub, 11 Ivan Suta (22 Dario Oxenham - 73´), 12 Nik Jurišić, 13 Marko Grčić, 14 Luciano Rosso (23 Marko Bunić - 77´), 15 Luka Lerotić
Trenér:     Vlado Ursic
Manager: Tonći Buzov
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány