Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Panel odborníků bude diskutovat o respektu k rozhodčím
Pá, 28.Říjen 2016 v 20:11
Autor: (gak)

Panel odborníků bude diskutovat o respektu k rozhodčím

 
Podle Worl Rugby
 
 
Ragby jako sport globálně roste, ale také začíná přejímat některé negativní prvky z jiných sportů, zvláště špatné chování k rozhodčím. Chránit a prosazovat úctu k rozhodčím ragby bude proto předmětem panelové diskuse na světové konferenci a výstavě Ragby 2016, kterou pořádá britská společnost pro konference a výstavy CONFEX 14. a 15. listopadu v hotelu Hilton v Londýně. Součástí světové konference bude i slavnostní předání výročních ocenění světové ragbyové unie World Rugby Awards.
 
 
Rozhodčí finálového zápasu mistrovství světa 2015 Nigel Owens a bývalý jihoafrický internacionál (36 „čepic“) a současný ředitel rugby Munsteru Rassie Erasmus budou hlavními diskutujícími panelu k současné situaci ve světovém ragby
 
 
Na základě nedávno zveřejněné studie budou experti diskutovat o erozi úcty k rozhodčím a dopadu, jaký to může mít na nábor a udržení rozhodčích na všech úrovních. Panel bude diskutovat o způsobech jak nepříznivý vývoj zastavit.
 
 
Kromě Nigela Owense a Rassie Erasmuse budou diskutovat Mick Cleary – ragbyový korespondent The Daily Telegraph a známý irský rozhodčí, který pískal finále RWC 2007, Alain Rolland.
 
 
Generální ředitel World Rugby Brett Gosper řekl: "Úcta k rozhodčím je základním kamenem ragby. Jedná se o aspekt, který je často zdůrazňován hrdými nadšenci ragby, udivuje diváky a budí závist příznivců jiných sportů, ale existují důkazy, že se tento respekt se začíná rozleptávat na všech úrovních hry. Proto bude velmi zajímavé, k jakým závěrům tento diskusní panel dospěje, jakou strategii navrhne, která by tento trend zvrátila. Vyslechneme si dva rozhodčí světové úrovně, uznávaného trenéra a obrovsky zkušeného ragbyového novináře, jak chránit respekt k rozhodčím na všech úrovních soutěží.“
 
 
 
Chraňme hodnoty ragby
 
Nigel Owens říká: "Pro mě je ragby ten nejlepší sport na světě a vždy jsem se cítil respektován a vždy jsem zůstal sám sebou. Existuje mnoho dobrých lidí angažovaných v jiných sportech a my nemůžeme cítit nějakou morální převahu a vyvýšovat se, protože je tu spousta věcí, které můžeme v ragby dělat lépe. Ale co se v ragby vždy dělalo dobře, je disciplína a je třeba, aby to tak zůstalo.
 
 
Objevuje se nedobré chováním k rozhodčím, ti musejí být chráněni. Rozhodčí mohou přidat 10 metrů nebo mávat žlutou kartou a vím, že je řídící orgány vždy podpoří a dokonce i většina diváků. Ovšem je znepokojující, že špatné chování k rozhodčím je na vzestupu a musí se v zárodku zastavit,“ je přesvědčen Nigel Owens.
 
 
World Rugby nabízí prostřednictvím CONFEX dynamickou platformu pro diskusi jak vytvářet partnerství, ve kterých se promítnou celosvětové hodnoty ragby. Pod heslem Budoucnost ragby, bude konference stavět na úspěchu předchozích ročníků. Na setkání zástupců světového ragby, sportovního a obchodního spektra, budou diskutována klíčová témata současného ragby. Příležitostí a výzev ragby nyní využívá rekordních 7,73 milionů mužů, žen a dětí 121 členských svazů.
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány