Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

The Championship: Poslední víkend
Čt, 06.Říjen 2016 v 20:41
Autor: (gak)

Víkend rozhodne o 2.místě, 1.patří All Blacks

 
 
Poř.
Z
 
V
R
P
 
Skóre
+/-
 
+4
-7
 
Body
1. Nový Zéland 5   5 0 0   205:  69 136   5 0   25
2. Jižní Afrika 5   2 0 3   102:123 -21   0 2   10
3. Austrálie 5   2 0 3     86:126 -40   1 0   9
4. Argentina 5   1 0 4   108:183 -75   0 1   5
 
 
V Šampionátu jižní hemisféry se hraje poslední víkend a poslední dvě utkání. O vítězi je rozhodnuto – jsou jím novozélandští All Blacks s nedostižným náskokem patnácti bodů, ale o druhé místo, které zatím drží Springboks, bude sveden souboj. Poněkud lépe jsou na tom Wallabies, kteří hrají v Londýně s Argentinou, to Jihoafričané budou mít s Novozélanďany mnohem mnohem těžší pořízení, byť naposledy doma vyhráli o 2 body (27:25) právě před dvěma lety v Johannesburgu. Jenže letošní Blacks vypadají neporazitelně a Springboks se proti Wallabies před týdnem rozhodně příliš nepředvedli, vždyť výsledek 18:10 udělal Morné Steyn, nakopal všech 18 bodů, to Wallabies alespoň jednou prošli a položili (Scott Sio).
 
 
To zápas Pum s All Blacks, který o poločase vypadal na drtivou výhru hostů (3:29) a debakl domácích, se ve druhé půli změnil k nepoznání a Argentinci vyhráli druhou půli 14:7. Ještě ve 45. minutě asi jeden z nejlepších Novozélanďanů Julian Savea pokračoval v trendu první části zápasu a hrnul před sebou jako svého času legendární Lomu hned několik hráčů a z jeho akce vytěžil poslední pětku Blacks zadák Ben Smith. Pumy pak zahrály zbytek zápasu neskutečným způsobem, deset minut v kuse třeba držely Novozélanďany před jejich brankovištěm, ale efekt nebyl adekvátní snaze. Prostě Pumám, třebaže jejich herní styl se absolutně zmodernizoval, stále něco schází k dokonalosti, kterou bezesporu mají Novozélanďané. Ti dokážou využít sebemenší skulinky k drtivému nátlakovému a bleskovému průniku obranou, tak vlastně v rozmezí pouhých 12 minut rozhodli čtyřmi pětkami zápas, tou Smithovou ve druhém poločase výhru jen korunovali.
 
 
Foto Getty Images
 
 
Změny v kádru All Blacks, odchod hvězd jakými byli Richie McCaw či Dan Carter a další, rozhodně výkon světového lídra nepoznamenaly, AB jsou snad ještě lepší a nemají konkurenci. Je jen škoda, že během podzimního turné do Evropy se Blacks nestřetnou s Anglií, ta snad je momentálně jediná, která by se mohla s All Blacks měřit.
 
 
Ale zpět k Šampionátu, na vítězství Jihoafrických Springboks by si dnes asi vsadil jen dobrodruh, vždyť i sázkové kanceláře vypsaly na výhru Springboks kurz 4,27 a na remízu závratných 23, ale kdo by na to vsadil? Podobný kurz je vypsán i na výhru či remízu Argentiny s Austrálií, ale tam by se bookmakeři mohli i plést, Argentina ve formě, jakou předvedla proti All Blacks, ale s lepší a pozornější obranou, může překvapit. Nu, tak se necháme překvapit.
 
 
8.10.2016 
17:00 CET
Jižní Afrika – Nový Zéland Kings Park, Durban
J. Garcès (FR)
       
8.10.2016 
21:30 CET 
Argentina– Austrálie Twickenham, Londýn
M. Raynal (FR)
 
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány