Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Nepřekonatelní All Blacks
Po, 29.Srpen 2016 v 16:18
Autor: (gak)
Nepřekonatelní All Blacks

Čtyřicet dva zápasů bez porážky, to je po sobotním vítězném utkání Rugby Championship s Austrálií bilance zápasů All Blacks na domácí půdě – naposledy šli Blacks ze hřiště se skloněnými hlavami 12.září 2009, když v Hamiltonu prohráli s Jižní Afrikou 29:32. Sobotní vítězství 29:9 nad Wallabies současně znamená zisk Poháru lorda Bledisloe. Půlmilionové argentinské město Salta pak bylo svědkem těsného vítězství Argentiny nad Jihoafričany 26:24.

The Championship po 2.kole
Pořadí V R P Skóre
+/-
+4p
-7b
Body
1. Nový Zéland 2 0 0 71:17
54
2
0
10
2. Jižní Afrika 1 0 1 54:45
5
0
1
5
3. Argentina 1 0 1 49:54
-5
0
1
5
4. Austrálie 0 0 2 17:71
-54
0
0
0
 


Argentina – Jižní Afrika 26:24 (13:3)

Odvážná srdce Pumas
Jsem šťastný, protože jsme udělali všechno pro vítězství,“ radoval se po vyhraném utkání se Springboks kouč Argentinců Daniel Hourcade. „Dnes jsme hráli lépe než Springboks a předvedli dobrá herní řešení," uvedl kouč, "Hráli jsme fantastický první poločas a dosáhli reálného rozdílu, ve druhé polovině jsme začali mít problémy se zraněními, musel jsem střídat, ale tým dnes i přes tuto nepřízeň osudu ukázal obrovské srdce," pochválil své hráče Hourcade.

Faktem je, že se Pumám první poločas vyvedl, v jednu chvíli měli až sedmdesáti procentní územní převahu, celkově v první půli okolo 60 procent a také ze své převahy vytěžili maximum. Fakt je, že Argentinci, jejichž hra bývala založená na hře roje, čímž se velmi podobali Gruzíncům, udělali obrovský pokrok, změnili herní pojetí a nyní už podruhé za sebou ukázali, že to je změna efektivní.
Tuculet pokládá první pětku Pumas                                      (Villarpress)

Ve druhém poločase se hra srovnala, Springboks začali ukazovat, že jsou čelním světovým týmem. Zvláštní ale je, že prakticky vůbec nevyužívají Bryana Habanu, málokdy míč dojde až k němu na křídlo, možná ke škodě Springboks.
 

Nový Zéland - Austrálie 29:9 (15:9)

Útočná síla All Blacks je k nepřekonání
Na srovnání si ještě musíme počkat, teprve zápasy s Jižní Afrikou a možná i s Argentinou mohou odhalit nějaké výraznější slabiny Novozélanďanů, zápasy s Australany je věru neodhalily. All Blacks vyhráli, aniž se na okamžik propadli do defenzivy. Otázka je, zda vůbec existuje tým, který by byl schopen Blacks i po značné výměně hráčského kádru porazit.

V poslední době nějak narůstá animozita mezi oběma týmy – novozélandská media dokonce hovoří o bodu mrazu – fakt tedy je, že Novozélanďané našli minulý týden v meeting roomu svého hotelu v Sydney odposlouchávací zařízení a že nyní kouč Cheika po utkání nevybíravě (a nezveřejnitelně) nadával na rozhodčího Romaina Poite. Novozélandský tisk také poukazuje na to, že po incidentu v Sydney Australané hovořili o zlepšeném přístupu a ptají se, zda k tomu patřilo i to, že australská mlýnovka Nick Phipps trapně hodil na tribunu kopačky novozélandské tříčtvrtce Malakai Fekitoa.

Faktem je, že se ještě nehrálo ani šest minut a „velcí kluci“ z roje se už potřetí chytali pod krkem. A jisté také je, že Wallabies vyrobili v úvodu řadu chyb a byli trestáni trestnými kopy, po tom posledním Blacks prokázali svou neuvěřitelnou útočnou sílu a po výrazném přečíslení bodovali. Ne že by nedělali chyby, ale jejich Australané je nedokázali využít, zatímco Blacks udeřili znovu a když dva Australané nesložili, bylo pro AB jednoduché projít rozbitou obranou a položit podruhé. Wallabies nedokázali než kontrovat trestnými kopy.

Celý druhý poločas Blacks hráli na polovině hostů a svou ohromnou razancí přiváděli obranu do úzkých, vždy to znamenalo hluboký průnik. Jak narůstal tlak AB, přibývalo na druhé straně chyb, ale Blacks nekopali na branku, volili autová vhazování nebo mlýny, což jim při stoprocentním zisku míčů přinášelo výhodu soustavného rozbíjení integrity obrany Australanů a hlavně výhodu držení hry hluboko v jejich území. Tak třeba mezi 70.a 76. minutou agresivní obranou ani nedovolili Australanům opustit pásmo 5 metrů před jejich brankovou čárou. Až trestný kop jim dovolil přejít na polovinu AB a dokonce se poprvé v zápase dostat k bankové čáře a položit, jenže Nickovi Phipsovi vypadl při pokládání míč. Nešťastný večer Wallabies byl dokonán.

Julian a Ardie Savea s Pohárem lorda Bledisloe

3.kolo 10.9. 4.kolo 17.9. 5.kolo 1.10. 6.kolo 8.10.  
NZL – ARG   NZL – JAR   JAR – AUS   JAR - NZL  
AUS – JAR   AUS – ARG   ARG – NZL   ARG – AUS v Londýně  
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány