U8: Tým potkal zvláštní výpadek

14. října 2024 (22:25)

KlubovéZpravodajství

V náhledu utkání našich nejmladších s Bystrcí Orange. Foto Petra Bezecná

Ostrava 12.10. 2024 (rkl) - Sokol Mariánské Hory pořádal třetí turnaj moravské turnajové série mladších žáků. Opět jsme nebyli v plném počtu, i když se někteří hráči uzdravili, na druhou stranu jich opět několik napříč všemi kategoriemi přibylo. Přesto jsme byli schopni postavit vlastní družstva ve všech kategoriích, i když naše družstvo U8 museli posílit dva hráči z Vyškova. Na druhé straně jsme zapůjčili dva naše hráče olomouckému týmu U10.


 

Tým potkal výpadek soustředění a chuti do hry

(Zpravodaj Ondřej Kubala) – V kategorii U8 jsme měli na hru devět hráčů, což nám dávalo pěkný prostor pro střídání tak, aby si mohli všichni odpočinout. Hrálo formou každý s každým, protože nebyl dostatek týmů pro kategorie Basic a Major. Jelikož jsme byli doplněni hráči z Vyškova, dohodli jsme se, že koučovat bude Lukáš Tyburec a ostatní trenéři budou dozorovat.

Postupně jsme hráli s družstvy RC Zlín, Bystrc Orange, Bystrc Black, Bystrc White, Mariánské Hory, a RA Brno. Začátek turnaje vypadal velmi slibně, když jsme se Zlínem vyhráli první zápas 5:2 a další dva dopadly remízou Bystrc Black 5:5 a Bystrc Black 4:4.

Naši hráči sice nekomunikovali, ale zato se snažili skládat a bránit. Potom ovšem přišel zlom a naši svěřenci přestali mít o hru zájem. Pozdě a špatně přihrávali, nebrali míč, čekali na soupeře a hráli spíše defenzivně. Proto prohráli následné zápasy s Bystrcí White 1:6 a Mariánskými Horami 3:4. V posledním zápase proti RA Brno už zápas vypadal o mnoho lépe a hráči byli viditelně aktivnější. Rychle napadali soupeře, rychleji zvedali míč, skládali mnohem rychleji a lépe spolu komunikovali. Turnaj jsme tak mohli zakončit výhrou 5:2.

Celkově je potřeba více zdůrazňovat hráčům komunikaci, rychlejší napadání soupeře, rychlejší sbírání míčů, a hlavně pokrytí celé šíře hřiště. Velké poděkování patří trenérům z Vyškova, velice dobře se s nimi komunikuje a spolupracuje a mají velmi šikovné hráče.

O Autorovi

Redakce

Další články autora

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *