Raději sbírat psí hovínka než sledovat zápasy Anglie

26. října 2023 (12:08)

Nezařazené

Také vás neoslnily dosavadní zápasy Anglie na MS a semifinálový zápas s Jižní Afrikou? Nejsme sami, neuspokojil ani bývalou novozélandskou mlýnovku Steve Devina jak se dočtete v následujícím článku převzatém z britského deníku Express, když prohlásil, že ho zápas vzrušoval stejně, jako kdyby šel do místního parku sbírat psí sračky. Anglie v průběhu šampionátu položila 19 pětek, 17 v základní skupině, avšak z toho 11 Chile, ostatním soupeřům jen šest. Ve čtvrtfinále a semifinále pak pouhé 2 pětky. Hra Anglie je krajně nepohledná, je to zjednodušeně řečeno náběh do soupeře, ruck, box kick nebo přihrávka a náběh do soupeře a všechno se opakuje. Sem tam to zpestří nějaké daleké odkopy a překopy. Otázka je, zda to Angličané v sobotním zápase proti Argentině napraví, ve skupině sice vyhráli 27:10, ale jen díky kopům George Forda.

Bývalá novozélandská mlýnovka Steve Devine prohlásil, že by raději "sbíral psí sračky" v místním parku, než aby sledoval zápas Anglie. Přestože se tým Steve Borthwicka dostal do finálové čtyřky, nedokázal si získat diváky a má dost kritiků.

Anglie byla kritizována za svůj styl hry pod Borthwickem během svého tažení ve Francii. Vyhrála skupinovou fází a čtvrtfinále s Fidži, než prohrála se Springbok, ale znovu svým stylem hry vyvolala odpor.

Jedním ze skeptiků, kteří trvají na své kritice Anglie, je Devine, který před zápasem o bronz zkritizoval Borthwickův tým a dal jasně najevo, že v dohledné době nebude sledovat její další zápasy.

Bývalý reprezentant All Black řekl rozhlasové stanici SENZ: "Nesnáším styl hry Anglie. Upřímně řečeno, radši bych šel do místního parku sebírat psí sračky. Tak moc mě to vzrušovalo. Kdyby to nebylo semifinále mistrovství světa, byl by to nejhorší ragbyový zápas, co se kdy hrál."

Moderátor souhlasil: "Máte pravdu, kdyby to nebylo semifinále mistrovství světa, jaký by byl o zápas zájem?" "Žádný," odpověděl Devine. "Cítím strašné zklamání kvůli lidem, kteří za vstupenku zaplatili opravdu slušné peníze."

Taková kritika není pro anglický tým ničím novým, diváci kvůli stylu hry Angličanů většinou fandí soupeřům. Před čtvrtfinále s miláčky médií Fidži Billy Vunipola poněkud přestřelil, když prohlásil, že neutrální fanoušci proti nim fandí kvůli své náklonnosti k Fidžijcům a je to podle něj kvůli jejich pohrdání Angličany. "Neřekl bych, že Fidži je pro ně druhým favoritem, řekl bych, že Anglie je pro ně prvním nejméně oblíbeným týmem," prohlásil Vunipola. "Pokud jsme pro obecenstvo veřejným nepřítelem číslo jedna, jsme rádi, že tuto roli můžeme převzít."

O Autorovi

Redakce

Další články autora