Evropský ragbyový pohár: Francouzské ministerstvo sportu doporučuje odložení zápasů proti Britům

10. ledna 2021 (18:11)

SvětovéZpravodajství

(Francie 9. ledna 2021) - Poslední dvě kola základní části soutěží EPCR (European Professional Club Rugby) Heineken Champions Cup a Challenge Cup, které se mají hrát o víkendech 15.-17. a 22.-24. ledna jsou v ohrožení. Francouzské ministerstvo sportu totiž včera vyzvalo francouzské kluby, aby odložily své zápasy Evropského poháru proti britským klubům, aby se tak vyhnuly riziku šíření nakažlivější varianty Covid-19. V dopisu adresovaném vedení Národní ragbyové ligy (NRL) ministerstvo vyzývá k odložení zápasů francouzských klubů, „v souladu s přáními vyjádřenými několika francouzskými kluby v posledních dnech.“

V Evropském poháru rugby jsou francouzské kluby zvány ministerstvem sportu, aby odložily své zápasy proti britským klubům.

Navíc na začátek příštího týdne ministerstvo sportu svolává setkání kompetentních činitelů FFR a NRL k turnaji Šesti národů, který má začít 6. února. Kromě toho ministerstvo sportu zahájilo soupis všech sportovních akcí plánovaných ve Francii v nadcházejících týdnech, kterých se mají zúčastnit sportovci ze Spojeného království, stejně jako seznam plánovaných cest francouzských sportovních delegací na britskou půdu. „Od pondělí bude ministerstvo jednat se sportovními federacemi a organizátory akcí," uvedl mluvčí ministerstva.

President Stade Toulousain Didier Lacroix říká, že chce pokračovat „jindy“

V reakci na výzvu ministerstva k odložení zápasů třetího a čtvrtého kola Champions Cup, říká Didier Lacroix, prezident Stade Toulousain (3. místo ve skupině B), že první reakcí je vždy dodržovat bezpečnostní doporučení. Ovšem s problémy, které přerušení soutěže vyvolá, už si neví rady a s vědomím naplněnosti sportovního kalendáře spíše klade další otázky. Nakonec záležitost řeší šalamounky: „Budeme přizpůsobiví, abychom mohli pokračovat v šampionátu v nejlepších podmínkách, a jak doufám, mohli v soutěži pokračovat jindy."

O Autorovi

Redakce

Další články autora