Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Rekordní výhra kadetů
So, 04.Listopad 2017 v 18:28
Autor: (el)

Rekordní výhra kadetů

 
 
Naši kadeti před třemi týdny drtivě prohráli v Ostravě. Stovka je minula o pouhých osm bodů, takže před utkáním o 3. místo v moravském poháru s Vyškovem vládla spíše nejistota – podepíše se debakl na psychice hráčů, nebo tu hrůzu prostě hodí za hlavu a budou hrát, jako by je žádná nepříjemnost nepotkala. Dnes ve finálovém utkání o 3. místo ukázali, že „čo bolo, to bolo, terazky tu rozdáváme my,“ a rozdávali důkladně, dali Vyškovským 17 kousků.
 
 

RC Havířov – JIMI RC Vyškov 101:15 (55:10)

Havířov 4.11.2017 - pětky 17:3 * KP 8:0 * rozhodčí Petr Juřica * ŽK Jan Kubik (HAV) za překlopení soupeře při skládce
 
Body: Filip Plinta 31 (5P,3KP), Jan Kubik 25 (5P), Dan Ogurčák 16 (2P,3KP), Damian Kusý 10 (2P), Michal Gąsior 10 (2P), Dominik Kovács 5, Jan Hlaváč 4 (2KP)
 
Havířov
1 Chovanec, 2 Borůvka, 3 Hlaváč, 4 Malík, 5 Marcol, 8 Kubik – 9 Pindur, 10 Ogurčák – 11 Kovács (16 Stonawski 31’), 12 Kusý, 13 F.Plinta, 14 Gąsior
 
Horní řada zleva: Gąsior, Marcol, Kubik, Pindur, Ogurčák, F.Plinta, trenér J.Kuchařík
dole zleva: Kovács, Hlaváč, Dam.Kusý, Stonawski, Chovanec, Borůvka
 
Dá jednoduše použít charakteristika zápasu, jak ji popsal po ostravském výprasku trenér Jiří Kuchařík: „Herně ostravští hráči naše jednoznačně převyšovali, a to ve všech ohledech. Jednoduchým způsobem získávali naše míče v seskupeních, ať už maulech nebo v rucku a pak stačilo, aby míč rozhodili na útočnou formaci a ta po jedné dvou přihrávkách procházeli jak nůž máslem naší obranou a pokládala pětku za pětkou,“ jen zaměníme sousloví ostravští hráči za havířovští hráči a naše míče za vyškovské míče a bude to sedět jak ulité.
 
 
Pravda je, že Vyškovští to našim velice ulehčili, prakticky vůbec neskládali, je také pravda, že naši položili převážnou část ze 17 pětek po sólových únicích, jenže předtím museli míč získat, a to bylo to, za co je možné naše hráče chválit a ocenit jejich proměnu. Ještě nedávno ani řádně nebránili, neskládali, ani nebyli schopni zahrát dvě herní fáze, aniž by se nedopustili chyby. Dnes dokázali dobře bránit, získávat míče, rozvíjet útočné akce z vlastního obranného území, rychle se zbavit soupeřů a tak už většinou zbývalo jen proběhnout 50 60 metrů a položit. Přitom takový Damián Kusý (na snímku níže), který mimochodem hraje velice chytře, utekl z vlastní poloviny a „slávu“ z položení nechal dvakrát kolegům, když jim přihrál na pětku přímo v brankovišti.
 
 
Ten tým je už mnohem sehranější, třebaže se pořád opírá o svého největšího hráče Honzu Kubika, ale další začínají jasně chápat, co hra vyžaduje, nedrží míč, posílají ho co nejrychleji do volných prostor, zbytečně nekopou, ale dovedou ve správný moment chytře překopnout za obranu, tak dnes třeba padly dvě pětky.
 
 
Družstvo prokázalo sebejistotu, která je nezbytná pro klidnou a tvořivou hru bez nervozity a kiksů. Ne že by nějaké kiksy nevyrobilo, ale dokázalo je napravit. Do hry se také začínají více zapojovat nováčci Michal Gąsior a Robin Marcol, Michal položil dvě pětky, oba jsou urostlí a určitě perspektivní. Ostatní hráči zahráli dobře, nebudeme však nikoho zvlášť vyzdvihovat.
 
Je dobře, že kadetům poslední zápas sezóny vyšel tak dobře, zimní přestávka by měla tým stmelit ještě více, zvláště když už v něm nebudou působit rušivé elementy, jen by se kluci měli trochu víc starat o nábor, 12 hráčů je skutečně málo, je nezbytné kádr během zimy rozšířit o nováčky.
 
Další fotografie ►Fotografie - z utkání
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány