Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

CL U16: Neměli jsme dostatek sebevědomí
Čt, 26.Květen 2016 v 11:17
Autor: Josef Hrušák
Neměli jsme dostatek sebevědomí

Praha 21.5.2014 (Josef Hrušák) - Utkání začalo našim výkopem, Tatra zahájila útočnou aktivitou, ale ta skončila předhozem. Nařízený mlýn jsme prohráli a tato skutečnost se pak opakovala po většinu utkání, kdy Tatra získávala naše mlýny. V dalších minutách se hrálo uprostřed hřiště, ale po chybě našich hráčů jsme byli zatlačeni na naši obrannou 5 m čáru, kde jsme udělali fatální předhoz. Po mlýnu Tatra rozehrála do leva na útok a tříčtvrtka Riegert prorazil v 7.minutě do našeho brankoviště, třebaže ho drželi dva naši hráči.
 
Po výkopu jsme se usadili na polovině Tatry, ale slibný útok skončil na čáře 5 m našim předhozem. Změnu mohl přinést aut na 5 m Tatry zahraný nakrátko, ale rozhodčí Livers ho zastavil. Následovala naše další slibná akce, ale skončila předhozem Lukáška těsně před brankovištěm Tatry. Po této akci se začala projevovat převaha rojníků Tatry, ale cca 10 minut jsme se dobře bránili, až po vyhraném mlýnu soupeř vytrhl míč Trtkovi, rozehrál a rváček Tatry Pískatý propadl do brankoviště a upravil ve 24. minutě na 12:0 pro Tatru. Do konce poločasu již k žádné změně nedošlo, ale bylo vidět, že našemu týmu pokleslo sebevědomí.

Začátek druhého poločasu nás zastihl v útlumu, hned po výkopu Tatry nás soupeř zatlačil do našeho obranného území. Několik minut jsme se bránili, ale kuriózně po našem vyhraném rucku jsme nešťastně zahodili míč, který mlynář Tatry Vodička zvedl a upravil na 17:0. Krátce na to jsme mohli snížit náskok Tatry a zahájit obrat ve hře, ale Přikryl, který vběhl soupeři do přihrávky a měl možnost skórovat, byl rozhodčím zastaven pro domnělý ofsajd. To byla další rána našemu sebevědomí, což se v následujících minutách projevilo velmi výrazně. Soupeřova tříčtvrtka Riegert dvakrát naběhl podél mlýna a skóroval, naše třetí řada reagovala pozdě a umožnila mu tak lehký průnik. Tyto akce Tatry byly vysoce taktické a dobře zahrané.
 
Daleko horší byly další dvě pětky Tatry. Jedna padla přímo z našeho výkopu po pětce, soupeř rozehrál na útok, naši hráči přestali skládat a Riegert obešel tři naše hráče a položil až pod bránu. Něco podobného se opakovalo krátce poté, kdy uteklo křídlo soupeře znovu až pod naši bránu a upravilo stav utkání na 41:0. Při těchto dvou akcích bylo zřejmé, že se všem našim hráčům nechce skládat a že rezignovali na vývoj utkání.
 
Teprve za tohoto stavu po rozehraném trestném kopu unikl Přikryl, přihrál Regecovi a ten nadvakrát položil a upravil na 41:5. Náš tým okamžitě ožil a hned po výkopu soupeře po pětce zaútočil rojem a snad jen údajný předhoz našich hráčů zabránil našemu položení přímo pod bránu Tatry. Náhle jsme zjistili, že se soupeřem se dá hrát, ale bylo už pozdě, po našem předhozu odpískal rozhodčí Livers konec zápasu.

K dispozici bylo tentokrát 17 hráčů Havířova a Olomouce a jeden kadet M. Hor.

RC TATRA SMÍCHOV - RC HAVÍŘOV 41:5
Poločas 12:0 * pětky 7:1 * rozhodčí Livers
Tatra 41:   Riegert 20 (4P), Koblic 6 (3KP), Pískatý 5, Vodička 5, Mikula 5
Havířov 5: Regec 5
 
Havířov
1 Mlčoch (OL), 2 Červek (MH), 3 Turoň, 4 Kričfalušij, 5 Musil, 6 Chytil (OL), 7 Novák (OL), 8 Štefaňák (C) - 9 Trtek, 10 Přikryl (OL) - 11 Regec, 12 Židel, 13 Velešík (OL), 14 Lukášek - 15 Wardas

Střídali: Slouka (OL), Procházka (OL), Řihošek

Realizační tým: Oleg Kubala, Zdeněk Špička
     

Redakce: Pepo, sleduješ všechna utkání našeho společenství, na Tatře hrálo poslední zápas, je čas na nějaké krátké shrnutí.
 
Josef Hrušák: V tomto zápase se plně projevilo to, co nás provázelo posledními zápasy - nedostatečné sebevědomí našeho týmu. Kluci nevěří sobě ani svým spoluhráčům, kterým nevytváří dostatečnou podporu. Domnívám se, že tento pokles sebedůvěry se datuje od utkání s RC Bystrc v Olomouci, který jsme přes velkou převahu v závěru utkání prohráli. Od tohoto zápasu pozoruji, že pokud soupeř v zápase skóruje jako první, náš tým nemá dostatek zejména psychických, ale i fyzických sil k obrácení výsledku ve svůj prospěch a rezignuje na vývoj zápasu.

Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány