Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Čeští ragbisté do 20 let budou bojovat o evropský titul
Čt, 21.Srpen 2014 v 12:23
Autor: Marie Lafantová
Čeští ragbisté do 20 let budou bojovat o evropský titul
Praha 21.8.2014 (Marie Lafantová) - Ve dnech 22. srpna až 1. září 2014 proběhne na jižní Moravě Mistrovství Evropy hráčů do dvaceti let (U20) v klasickém patnáctičlenném ragby. V loňském roce čeští reprezentanti skončili druzí, letos se pokusí probojovat na příčku nejvyšší.
 
Mistrovství se bude hrát v Brně a Vyškově. První kolo se odehraje v neděli 24. srpna v časech od 14:00 a od 16:30 na hřištích RC Brno Bystrc a RC JIMI Vyškov. V semifinálových zápasech se hráči utkají na hřištích RC Brno Bystrc a RC Dragon Brno v časech od 16:00 a od 18:30. Turnaje o pořadí a samotné finále proběhne v sobotu 30. srpna na hřištích RC Dragon Brno a RC JIMI Vyškov (o 7. místo od 10:00 na hřišti RC Dragon Brno, o 5. místo od 12:30 na hřišti RC Dragon Brno, o 3. místo od 14:00 na hřišti RC JIMI Vyškov a finále od 16:00 na hřišti RC JIMI Vyškov).

Šampionátu se zúčastní reprezentanti Litvy, Moldávie, Lucemburska, Švýcarska, České republiky, Ukrajiny a Maďarska. Osmým týmem měl být Kypr, jenže ten se z mistrovství odhlásil. Zřejmě ho tak kvůli hernímu systému doplní neoficiální výběr ČR a Slovenska, který nastoupí mimo soutěž.
Česko - Švýcarsko 2013                                 Zdroj: ČSRU

Čeští hráči mají poměrně velkou naději na vítězství, jejich síla tkví hlavně v tom, že jádro týmu spolu drží už nejméně pět let. Reprezentanti mají za sebou dva letní přípravné kempy v Brandýse nad Labem a Brně-Bystrci. Tam už s týmem pracoval i hlavní trenér mužské reprezentace, Tomasz Putra, jehož angažování je pro mužstvo novým impulsem. Hráči reprezentace U20 zároveň prošli i speciální individuální přípravou, kdy ve svém volném čase plnili speciální tréninkové plány.

„V týmu vládne atmosféra plná očekávání a chuť přijmout tuhle výzvu, vždyť nejméně polovina hráčů sahala po zlatu již loni na ME U20 v Praze. V přípravě se hráči ukázali v dobrém individuálním světle, ale hlavním tématem bude, jak dokáží týmově realizovat náš herní plán i pod tlakem těžkých zápasů,“ uvádí Dan Beneš, asistent trenéra české reprezentace, a dodává: „Po 5 letech práce chce tento tým udělat lidem radost a dotáhnout věci do vítězného konce. I když zrovna o konci tady nemůže být řeč, spíš o vítězném povzbuzení pro kluky na jejich cestě do mužského týmu České republiky, což je hlavním cílem reprezentace U20.“

Čeští hráči to ale nebudou mít na šampionátu jednoduché, protihráči jsou silní. Podle Dana Beneše jsou nejtěžším soupeřem Ukrajinci, náročný pro ně ale bude i samotný fakt, že se během jediného týdne odehrají tři mezistátní zápasy, což je v ragby na hranici možností hráčů a každý chvilkový výpadek koncentrace tak může být kritický a rozhodující. „Lotyši bývají tradičně velice houževnatí, Moldavci se vyznačují silovou kontaktní hrou, týmy Švýcarska a Lucemburska se opírají o nadprůměrné francouzské a někdy i anglické hráče, Maďaři jsou v posledních letech na vzestupu, ale podle předpokladů největší ragbyovou kvalitu přivezou Ukrajinci, po nás druhý nasazený tým turnaje. Již jejich první zápas s Moldávií bude střetem "těžkých vah" a pro nás cenným zdrojem informací,“ hodnotí protihráče Dan Beneš.
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány