Collapse Statistika
Přístupy:
Aktuálně je zde: lidí
Collapse Ragbisté roku 2017
 

Collapse Nabízíme
Půjčování vlajek
10 Kč/den
Collapse Bazar - prodám
Tyto nové kopačky a mnoho dalších věci nyní najdete v rubrice 
Collapse Neschází ti něco?
The Weather Channel

Remíza All Blacks v Sydney
Po, 18.Srpen 2014 v 11:42
Autor: (gak)
Remíza All Blacks v Sydney
     
Dost kontroverzí vyvolalo první utkání Šampionátu v Sydney mezi Austrálii a Novém Zélandu v obou zemích, ale nejvíc jich vyvolala některá rozhodnutí jihoafrického rozhodčího Jaco Peypera, všeobecně je mu vyčítán zvláštní „výklad“ pravidel týkajících se hry v seskupeních. Ve druhém utkání soutěže uhrála Argentina ve vodní záplavě v Pretorii nečekaně dobrý výsledek s Jižní Afrikou.

Blacks na osmnáctou výhru v řadě nedosáhli
     
Austrálie přerušila Novému Zélandu sérii vítězných zápasů, na osmnáctou výhru v řadě nedosáhl. Australané litují remízy mnohem víc než jejich soupeři. Dokonce novozélandští ragbyoví experti došli ve spekulacích, pro koho vlastně je remíza výhrou, k jednoznačnému závěru, že pro domácí Wallabies. Však také kouč Australanů Mckenzie lituje, že se jeho hráčům nepovedlo dotáhnout některé nadějné akce ke kýžené pětce a osmé výhře v řadě.
Kieran Reed skládá Scotta Fardyho                    Foto: Getty Images

V komentářích v australských mediích se však spíše objevují tři otázky, jednak co udělat jinak pro úspěch v Aucklandu příští týden, jednak zda Kurtley Beale je tím pravým mužem na místo útokovky a nakonec zda rozhodčí bude schopen zvládnout hru All Blacks, kterou australští komentátoři nazývají cynickou. Nejde totiž o nic jiného, a je to ostatně známo, že Blacks hrají v některých momentech na hraně pravidel, zvláště v seskupeních a rozhodčí mají vždy tak trochu jiný pohled na tyto „velké kluky“ a mnohé jejich prohřešky prostě „nevidí.“

Austrálie – Nový Zéland 12:12
Stadium Australia Sydney, 16.8.2014 – poločas 3:9 * pětky 0:0 * rozhodčí Jaco Peyper * ŽK Crockett, Barrett (NZ) * 68.627 diváků
Austrálie: Beale 12 (4TK)
N.Zéland: Cruden 12 (4TK)
 
 

Napínavý zápas JAR s Argentinou 

Doslova proudy vody zaplavily Loftus Versfeld a voda podle jihoafrických komentátorů hrála hlavní roli v kvalitě zápasu. Hodinu před zápasem se přihnaly dešťové mraky a při hymnách průtrž spustila.
Nicméně se nezdálo, že nepřízeň počasí bude mít vliv na hru Jižní Afriky, totiž hned ve druhé minutě totiž Boks položili z docela nenápadné akce po autovém vhazování a maulu na středové čáře, Bismarck du Plessis rozehrál z maulu na zavřenou stranu mlýnovce Pienaarovi, ten prodloužil na křídlo Cornala Hendrickse a Hendricks před bránícím křídlem Manuelem Monterem Pienaarovi vrátil a bylo hotovo. Jihoafričané ještě v průběhu zápasu přidali 6 bodů z trestných kopů a rovněž hosté bodovali dvakrát z trestných kopů.
Nicolas Sanchez

Za daných povětrnostních podmínek se příliš technické ragby nehrálo a podle medií se s nepříznivými podmínkami lépe vyrovnávali Argentinci. Dokonce v závěru vytvořili dvě bodové šance, ale nevedlo se jim, v prvním případě jim po dlouhém obléhaní brankoviště a pokusech prorazit Boks sebrali míč a odkopli, ve druhém případě střídající de la Fuente srazil Steynův odkop do brankoviště, ale minul míč a Pienaar přiklepl.

Jižní Afrika Argentina13:6
Loftus Versfeld Stadium Pretoria, 16.8.2014 – poločas 10:3 * pětky 1:0 * rozhodčí John Lacey (Irsko)
J.Afrika:     Pienaar 5, Pollard 5 (1KP,1TK), Steyn 3 TK
Argentina: Sanchez 6 (2TK)
Foto: Flickr
Collapse Najít na stránkách
Collapse Partneři
Collapse Máme 50 let - klikni na logo
Collapse Rugby v TV
Collapse Podpořili naše projekty
Collapse Zveme vás
Collapse Přidej se k nám
Collapse Pozvánka pro veterány